^Κορυφή της Σελίδας

Σύλλογος Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου

Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ο Σύλλογός μας στο Facebook

Γλέντι στη Πλατεια Αλατσατων 16 Σεπτέμβρη 2017

Ο Σύλλογος Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου, σας καλεί στο γλέντι της πλατείας μας το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, (με ώρα έναρξης στις 20:30) στην πλατεία Ν. Αλατσάτων δίπλα στην στέγη του συλλόγου μας.
Σας περιμένουμε όλους εκεί να διασκεδάσουμε να χορέψουμε και να γλεντήσουμε με ρεμπέτικα και Μικρασιάτικα ταξίμια.
Η παρουσία σας και η ζωντάνια σας, θα συμβάλει ιδιαίτερα στο να πραγματοποιηθεί και φέτος, ένα ακόμα όμορφο Αλατσατιανό γλέντι!!

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΑΤΣΑΙΑΝΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Την δεκαετία του 1930, οι Αλατσατιανοί – όπως και άλλοι πρόσφυγες από τα μέρη της Μ. Ασίας -όπου κι αν βρίσκονται, ιδρύουν συλλόγους που κατά κανόνα κύριο σκοπό έχουν την μεταξύ των μελών βοήθεια και παροχή διευκολύνσεων για να αντιμετωπίσουν με τον καλλίτερο και τον πιο ανώδυνο -αν είναι αυτό εφικτό- τρόπο τα προβλήματα, που ο ξεριζωμός και η εγκατάσταση στη Μητροπολιτική Ελλάδα αναπόφευκτα δημιουργούν. Έτσι προκειμένου για τους Αλατσατιανούς του Ν. Ηρακλείου, το έτος 1936 ιδρύεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης σύλλογος με την επωνυμία «ΕΝΩΣΙΣ ΑΛΑΤΣΑΤΙΑΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» με σκοπό «την μεταξύ των μελών αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη, την καλλιέργεια σχέσεων τεινουσών πρός εξυπηρέτησιν των κοινωνικών αναγκών». Προέχει η εξομάλυνση των προβλημάτων στην εγκατάσταση και προσαρμογή τους στον νέο τόπο. Η οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες από την πλημμύρα του 1937 πρόσφυγες, η δωρεάν διάθεση φαρμάκων και γιατρών στα άπορα μέλη της, η διανομή βοηθημάτων τις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα και η νοσηλεία κάποιων ασθενών στην Αθήνα, όταν υπήρχε ανάγκη, ήσαν μερικές από τις δραστηριότητες του συλλόγου αυτού, ενώ συνέβαλε και στην μόρφωση των γόνων των Αλατσατιανών. Με τον πόλεμο του 1940 η δραστηριότητα του συλλόγου ατόνησε.
Κατά τη δεκαετία του 1980, αφού πια ένα μεγάλο μέρος των προσφύγων με τόπο γέννησης κάποια από τις πόλεις της «Μ. Ασίας» έχει φύγει από την ζωή, οι σχέσεις μεταξύ των απογόνων της πρώτης γενεάς προσφύγων αρχίζουν να χαλαρώνουν μιας και η σύνθεση των προσφυγικών συνοικισμών αλλάζει είτε λόγω της εσωτερικής μετανάστευσης, είτε λόγω της ενσωμάτωσής τους στην τοπική κοινωνία. Φυσικό επακόλουθο είναι ο κίνδυνος να χαθεί ο Μικρασιατικός Ελληνικός Πολιτισμός να είναι άμεσος και ορατός. Ιδρύονται τότε σύλλογοι που σκοπό έχουν την διατήρηση των ηθών και εθίμων της πατρίδας και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των προσφύγων.
Στις 14.09.1982, μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και έντονης συναισθηματικής φόρτισης, Οι Αλατσατιανοί Ν. Ηρακλείου Κρήτης, κάθε ηλικίας και από διάφορα μέρη του Νομού, συναντιούνται στο καφενείο του Κ. Μαστρακούλη, στην οδό Γ. Διλβόη, στην περιοχή Τεκέ ή Αμπελόκηποι (μετέπειτα Ν. Αλάτσατα) με σκοπό την ίδρυση ενός συλλόγου «που θα έσμιγε όλους εκείνους που κατάγονταν από τα Αλάτσατα της Μ. Ασίας και τη διατήρηση και διάδοση των ηθών και εθίμων των πέραν του Αιγαίου αλησμόνητων πατρίδων της Μ. Ασίας».

Το πρώτο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, που αναλαμβάνει το σκοπό της κατάρτισης του καταστατικού του συλλόγου και την διενέργεια εκλογών αποτελείται από τους παρακάτω:

• Τσαρουχάς Χριστόφορος, Πρόεδρος
• Μαστρακούλη- Κασαπάκη Μαρία, Αντιπρόεδρος
• Κυριακίδης Γεώργιος, Γραμματέας
• Μαστρακούλης Γεώργιος, Α. Γραμματέας
• Καρδαμάκη Σοφία, Ταμίας
• Γιακαννίκης Νικόλαος, Μέλος
• Διλβόης Σωκράτης, Μέλος
• Δουμάνης Κων|νος, Μέλος
• Φαρδούλη Κωστούλα, Μέλος
• ΚαφούσηςΚων|νος, Μέλος
• Λιάπης Δημητριος, Μέλος
• Μπιλμέζης Στεφανος, Μέλος
• Σαββακη –Μαστρακούλη Ελευθερία, Μέλος
• Σαρικαβάζης Μανόλης, Μέλος
• Σφίγγα – Δακτυλά Μαλβίνα, Μέλος

Ιδρύεται έτσι ξανά σύλλογος με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΑΤΣΑΤΙΑΝΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» με έδρα τα σημερινά Νέα Αλάτσατα Νομού Ηρακλείου και με προστάτιδα του την Παναγία των Εισοδίων σε ανάμνηση της Παναγίας των Αλατσάτων. Ο Σύλλογος άνοιξε τα πρώτα γραφεία του στη Λεωφόρο Κνωσού και Γεωργίου Διλβόη γωνία, στα καταστήματα ιδιοκτησίας Κωστούλας Φαρδούλη και Αλέκου Δανδάλη, που ευγενικά παραχώρησαν για τις στεγαστικές του ανάγκες, χώροι που χρησιμοποιήθηκαν επίσης για πολλές από τις εκδηλώσεις του στο επόμενο διάστημα.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Το καλοκαίρι του 1983 διοργανώθηκε για πρώτη φορά, μετά από 60 χρόνια προσφυγιάς, μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, η πρώτη προσκυνηματική εκδρομή στα Αλάτσατα, τον Τσεσμέ καθώς και τη Σμύρνη, την Έφεσο και τα γειτονικά Βουρλά, Ρείσντερε, Πυργί, Γκουλμπαξέ, Ζίγκουϊ, Λυθρί, όπου οι επιζώντες και οι απόγονοι εκείνων που έχουν φύγει από την ζωή, αναζητούν τοπωνύμια, σοκάκια, γειτονιές και σπίτια που μέσα από τις επανειλημμένες διηγήσεις έχουν γίνει θρύλοι και στοιχειώνουν την θύμηση. 
Στο εξής τέτοιες εκδρομές εντάσσονται τακτικά στο πρόγραμμα του Συλλόγου για να αποκτήσουν όλο και πιο πολλοί από τα μέλη του άμεση γνώση του τόπου καταγωγής των γονιών και των προγόνων τους, για να γίνουν κομμάτι της ζωής τους όσα κατά καιρούς έχουν ακούσει από τη μητέρα, τη γιαγιά, τον παππού και γενικά κάποιο μεγαλύτερο που πήρε το δρόμο της μητροπολιτικής Ελλάδας μέσα στη φωτιά και τον ορυμαγδό του πολέμου και της καταστροφής. Έτσι σαν μια απόπειρα, ίσως και απρόσφορη, για ορισμένους, να βρουν λύση και απάντηση τα χιλιάδες «γιατί» και τα «πως» που εύλογα βγαίνουν στα χείλη τους.
Πέρα από τις προσκυνηματικές αυτές εκδρομές στα πάτρια εδάφη των προγόνων, επί προεδρίας του αείμνηστου Γεωργίου Μαστρακούλη, ήταν που ο Σύλλογος απέκτησε όραμα με ποικίλες δραστηριότητες, όπως χορό, τραγούδι, θέατρο, την καθιέρωση της παρουσίας του Συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου και της πόλης του Ηρακλείου με την ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» στις ετήσιες καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου, αγιογραφία, ζωγραφική, παραγωγή τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων και άλλα. Δραστηριότητες στις οποίες σταθερό σημείο αναφοράς είναι ο Μικρασιατικός Πολιτισμός και η θύμηση των πατρογονικών εστιών στην Μ.Ασία και ιδιαίτερα στην Ερυθραία.
Στα επόμενα χρόνια αυτές οι δραστηριότητες αποτελούν τους βασικούς άξονες λειτουργίας του Συλλόγου ο οποίος αποκτά πανελλήνια εμβέλεια και πιλοτική δράση για πολλούς άλλους συλλόγους με τους ίδιους σκοπούς. Μπαίνουν υψηλοί στόχοι όπως η δημιουργία Ηρώου προς τιμή των πεσόντων στη Μικρασιατική εκστρατεία, εκδίδονται βιβλία, δημιουργείται το πρώτο αρχείο μαρτυριών και φωτογραφίας, από την πρώτη επίσκεψη στα Αλάτσατα, δημιουργείται μητρώο μελών με τον σύλλογο να αριθμεί πάνω από 600 μέλη. Επί προεδρίας του Μαστρακούλη Γεώργιου ο Σύλλογος απέκτησε στέγη με την ευγενική προσφορά του Δήμου Ηρακλείου, επί Δημαρχίας Κ. Κληρονόμου, στην παραπάνω διεύθυνση, στην πλατεία Αλατσάτων, ενώ με τις ακάματες και επίπονες προσπάθειες του η περιοχή αρχικώς ονομαζόμενη «Τεκές» και μετέπειτα προάστιο «Αμπελοκήπων» μετονομάστηκε σε προάστιο «Νέων Αλατσάτων Ηρακλείου» παίρνοντας έτσι την παλαιότερη ονομασία του που είχε ξεχαστεί στο χρόνο και στις δύσκολες μέρες του πολέμου του’40.
Η πορεία προς τα πάνω και η ευγενή άμιλλα του συλλόγου σημαδεύεται από τον αδόκητο θάνατο του Γιώργου Μαστρακούλη, το έτος 1994, και ο σύλλογος βιώνει περίοδο κάμψης και περισυλλογής, η πρωτοβουλία για την δημιουργία του Ηρώου ανακόπτεται, αλλά επανέρχεται επί προεδρίας της κ. Σφίγγα-Δακτυλά Μαλβίνας, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Επί προεδρίας του Γεωργίου Κυριακίδη γίνεται μια επίσημη επίσκεψη στα Αλάτσατα της Μικρά Ασίας συνοδία και επιφανούς αντιπροσωπείας των τοπικών αρχών και βουλευτών και σε ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε η «Αδελφοποίηση» του Συλλόγου με την πόλη των Αλατσάτων. Φυτεύτηκε συμβολικά μια ελιά και τοποθετήθηκε πινακίδα που πιστοποιεί αυτό το δεσμό. Άλλες επίσης σημαντικές στιγμές του συλλόγου είναι δυο ταξίδια της χορωδίας του συλλόγου στην Κωνσταντινούπολη το 2002 και το 2010 όπου εμφανίστηκε σε εκδηλώσεις στο Ζωγράφειο και στο γηροκομείο του Μπαλουκλή.
Γενικά, ο Σύλλογος διατηρεί ένα αριθμό στόχων και εκδηλώσεων που έχουν σκοπό να συσφίξουν τις σχέσεις των μελών του και να προσελκύσουν νέα μέλη και ιδιαίτερα τους νέους. 
Για το σκοπό αυτό λειτουργεί τμήματα χορού για ενήλικες και μικρά παιδιά και διαθέτει μια πολυάριθμη χορωδία που ξεκίνησε το 1985 με μαέστρο τον αξιόλογο μουσικό Μίνω Σωμαράκη, που κατάφερε πολύ σύντομα να την ανεβάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και να εκδώσει ένα εξαιρετικό Cd το 2004 με τίτλο, «Φύσα αεράκι της Μικρασίας», με παραδοσιακά τραγούδια των Αλατσάτων και της Σμύρνης. Μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Μίνω Σωμαράκη την χορωδία ανέλαβε ο Ανδρέας Γιακουμάκης που συνέχισε το έργο του προηγούμενου χοράρχη μέχρι την αναίτια παραίτησή του, λίγες μόλις μέρες πριν από την ετήσια καλοκαιρινή παρουσία της χορωδίας στις εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου, «Καλοκαίρι 2012», στο Κηποθέατρο που αποτελούσε την επετειακή εκδήλωση από τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και έτσι έφερε σε πολύ δύσκολη θέση το σύλλογο. Μετά από απεγνωσμένη προσπάθεια αναζήτησης αναπληρωτή χοράρχη, σε μια πολύ κρίσιμη για τη χορωδία στιγμή, ο Σύλλογος πέτυχε να συνεργαστεί με τον διακεκριμένο στα μουσικά δρώμενα της πόλης μαέστρο, Νίκο Αντωνακάκη, και με τη βοήθεια του να ξεπεράσει τις αντιξοότητες της τελευταίας στιγμής και να πραγματοποιήσει μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της στο κηποθέατρο «Νίκος Καζατντζάκης». Ο Νίκος Αντωνακάκης συνέχισε και συνεχίζει το έργο των προηγουμένων μουσικοδιδασκάλων εμπλουτίζοντας συνεχώς το ρεπερτόριο της χορωδίας. Έτσι με μουσικούς που την πλαισιώνουν σε όλες τις παρουσίες της, η χορωδία του Συλλόγου συμμετέχει στις επετείους, τις εορτές, και στις εκδηλώσεις που οργανώνονται από το Δήμο Ηρακλείου και τη Διοικητική Περιφέρεια του Νομού Ηρακλείου, τέτοιες όπως η Άλωση της Κωνσταντινούπολης, η θλιβερή επέτειος της Μικρασιατικής Καταστροφής, Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις, τη μεγάλη γιορτή της Μητέρας και την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας με συμμετοχή όλων των μελών του. 
Οργανώνει συγκεντρώσεις των μελών και φίλων του Συλλόγου με ομιλίες ειδικευμένων επιστημόνων πάνω σε θέματα που απασχολούν τη νεολαία, τους γονείς και το σχολείο και συντηρεί με τακτικές αιμοληψίες από τα μέλη του Τράπεζα Αίματος στο Γενικό Βενιζέλειο Νοσοκομείο. 
Προετοιμάζει και προκαλεί συναντήσεις Αλατσατιανών της περιφέρειας του Νομού με επισκέψεις και εκθέσεις φωτογραφικού υλικού από τις Αλησμόνητες Πατρίδες και απασχολεί τα μέλη του με την παρασκευή παραδοσιακών τροφίμων και εδεσμάτων-ο καλοκαιρινός Τραχανάς έχει αφήσει τη σφραγίδα του σε ολόκληρο το Νομό Ηρακλείου- τα οποία διατίθενται στο ετήσιο πανηγύρι του κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου παραμονή των Εισοδίων Της Θεοτόκου σε ανάμνηση του κορυφαίου πανηγυριού των Αλατσάτων Μικράς Ασίας, καθώς και το ετήσιο «γλέντι» στην Πλατεία Αλατσάτων κάθε χρόνο τον Αύγουστο.
Ο σύλλογος Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου, με συντονισμένες προσπάθειες και των άλλων Προσφυγικών Συλλόγων του Νομού και της πόλης του Ηρακλείου, και σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, έθεσε σε τροχιά ολοκλήρωσης την ανέγερση του Μνημείου των Μικρασιατών στη Πόλη, το οποίο και εγκαινιάστηκε στις 30.03.2014.

Επίσης έχει διοργανώσει στο χώρο του συλλόγου σειρά από μουσικές βραδιές σε συνεργασία με το μουσικό εργαστήρι «Λαβύρινθος» του Ross Daly, που κράτησαν συνολικά 2 και πλέον μήνες. Σε κάθε μια από αυτές συμμετείχαν σπουδαίοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και ήταν όλες τους ιδιαίτερες.
Ο χώρος που στεγάζεται ο σύλλογος είναι ένα παλιό τζαμί, το μόνο εναπομένον κτίσμα του παλιού Τεκέ (Οι τεκέδες αποτελούν τους χώρους διαμονής και τέλεσης λατρείας των μουσουλμάνων «μοναχών», των δερβίσηδων, δηλαδή πρόκειται κάτι ανάλογο με τα χριστιανικά μοναστήρια) που δέχεται συχνά επισκέψεις Τουρκοκρητών που επισκέπτονται τη γη των προγόνων τους.
Ο χώρος του συλλόγου στεγάζει τις δραστηριότητες του συλλόγου (χορευτικό, χορωδία και λοιπές εκδηλώσεις) και λειτουργεί σαν μουσειακός χώρος λόγω των πολλών εκθεμάτων που έχουν δωριστεί από τα μέλη του και εκθέτονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε προθήκες που κατασκευάστηκαν με μια σπουδαία χορηγία του αειμνήστου Μυτάρα. Έτσι δέχεται συχνά επισκέψεις μαθητών από σχολεία της Πόλης που ενδιαφέρονται να μάθουν για την ιστορία των Αλατσάτων και της Μικράς Ασία γενικότερα.
Επίσης στις 5 Σεπτεμβρίου 2015 συνδιοργανώσαμε με την Περιφέρεια Κρήτης και την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου & Βιάννου τις παρακάτω εκδηλώσεις «επί τη 93η επέτειο από τη Μικρασιατική Καταστροφή» :
• Εγκαίνια του Ιερού ναού Του Εθνομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου και Αγίου Χαραλάμπους, στη Ζήντα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.
• Ημιημερίδα με θέμα «Ο ιερομάρτυρας Σμύρνης Άγιος Χρυσόστομος, Εκκλησία, κοινωνία και πολιτισμός του 20ου αιώνα» που έγινε στην αίθουσα της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.
Τη θεατρική περίοδο 2016-2017, η νεοσύστατη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Αλατσατιανών τολμά και ανεβάζει το πρωτότυπο κείμενο του αείμνηστου Κώστα Αρβανιτάκη με τον τίτλο «Το Χρονικό 1922», σε σκηνοθεσία Αντώνη Διαμαντή.
Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης, οι: Αναστασιάδου Έλενα (Λενιώ), Καρατάσου Μαριλένα (Αγγέλα), Κατζιλάκη Ελευθερία (Παγώνα), Χατζηαδάμ Χριστίνα (Φώτο), Σκουρογιάννη - Κοιλάδη Μαρία (Φιλία), Καϊσαρλή Ζωή (Γιασεμώ), Οικονόμου Μανώλης (Αντώνης), Αρμενάκη Στέλλα (Στέλλα), Κουρεπίνης Τάσος (Υπάλ. Επιτροπής).
Σκηνικά: Γιάννης Τσιγκένης, Κουστούμια: Λίλιαν Χατζάκη, Βοηθοί Σκηνοθέτη: Τάσος Κουρεπίνης, Μαρία Περδικάκη
Η χορωδία του Συλλόγου ερμηνεύει τα τραγούδια που συνοδεύουν το έργο με τη συνοδεία 6μελούς ορχήστρας υπό τη Δ/νση του χοράρχη κ. Αντωνακάκη Νίκου. 
Στη παράσταση συμμετέχει και η χορευτική ομάδα του Συλλόγου παρουσιάζοντας χορούς της Ερυθραίας, με χοροδιδάσκαλο τον κ. Κουρεπίνη Τάσο.

Άμεσες προσεχείς δράσεις που σχεδιάζει ο σύλλογος είναι:

• Η κεντρική ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση του συλλόγου, στις 09.07.2017 στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», με τίτλο: «Ζέφκι Αλατσατιανό.....Παιχνιδατόροι και χοροί» με τη συμμετοχή της χορωδίας του συλλόγου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Νίκου Αντωνακάκη και της χορευτικής ομάδας υπό τη διεύθυνση του χοροδιδάσκαλου κ. Τάσου Κουρεπίνη όπου θα παρουσιαστούν Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από την Ερυθραία της Μικράς Ασίας και τα Αλάτσατα, με παραδοσιακές ενδυμασίες.
Μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει και η Παρασκευή του παραδοσιακού αλατσατιανού τραχανά στη γραφική πλατεία Αλατσάτων με τη συμμετοχή πλήθους μελών μας.
Οι προσπάθειες για αναβάθμιση του έργου του Συλλόγου είναι συνεχείς και αναζητούνται πάντα νέοι τρόποι δράσης για να προσφέρει στα μέλη του και στους φίλους του ευκαιρίες γνωριμίας, πολιτισμικής παρουσίας, αλλά και διασκέδασης, στα πρότυπα της παράδοσης και του μικρασιατικού πολιτισμού.
Ο Σύλλογος είναι πάντα ανοιχτός σε κάθε πρόταση που μπορεί να δημιουργήσει δραστηριότητες και νέους τρόπους επαφής με τα μέλη του και τους φίλους του. Προσκαλεί μάλιστα, όλα τα μέλη του να τον στηρίξουν σε κάθε του προσπάθειά.
Ο Σύλλογος Αλατσατιανών, στην πάροδο του χρόνου, μεγάλωσε και έφθασε να αριθμεί σήμερα 1200 μέλη, κυρίως άτομα με καταγωγή από τα Αλάτσατα αλλά και φίλους του Συλλόγου.
Αποτελείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο (Αλατσατιανής καταγωγής) που σήμερα (13/6/2017) το απαρτίζουν οι παρακάτω:

• ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: Χατζηαδάμ Χριστίνα
• ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: Καραντεμοίρης Γεώργιος
• ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δανδάλη Ευαγγελία
• ΤΑΜΙΑΣ & ΕΦΟΡΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ: Μασέλη Άννα
• ΕΦΟΡΟΣ ΕΣΤΙΑΣ – ΜΟΥΣΕΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: Καρδαμάκη Σοφία & Κουμουλά Αικατερίνη
• ΕΦΟΡΟΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ: Σκουρογιάννη – Κοιλάδη Μαρία
• ΕΦΟΡΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Καρβέλη Ελένη
• ΕΦΟΡΟΣ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ: Καραντώνης Ευάγγελος

Δ/ΝΣΗ: Γ. Μαστρακούλη 13, Νέα Αλάτσατα, Ηράκλειο
τηλ. 2810231933
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.