Θεατρική Παράσταση “Το χρονικό του 22”

  • Έναρξη: 28 Mar 2017
  • Ώρα: 9:00 ΜΜ
Ο σύλλογος Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει τη παράσταση της θεατρικής του Ομάδας, με τίτλο, «Το Χρονικό 1922», του Κώστα Αρβανιτάκη, τη Τρίτη 28 Μάρτη στις 9 το βράδυ στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου και σας προσκαλεί να την παρακολουθήσετε. Είσοδος Ελεύθερη.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΑΔΑΜ
Λίγα λόγια για το έργο:
Η ιστορία του έργου αναφέρετε στην «Οδύσσεια» του ξεριζωμού, μέσα από τις αφηγήσεις των προσφύγων αμέσως μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Αναφέρεται στη χρονική στιγμή που οι πρόσφυγες προσπαθούν μέσα σε αντίξοες συνθήκες να εγκατασταθούν στο νέο τους περιβάλλον. Εικόνες και μνήμες τους ακολουθούν, δέσμιοι οι ίδιοι του παρελθόντος, προσπαθούν να αναβιώσουν έστω και για μια στιγμή, αφενός τις «καλές» εποχές που άφησαν πίσω τους, και αφετέρου τα πρόσωπα που χάθηκαν, μέσα στη νέα τους ζοφερή πραγματικότητα. Η θέλησή τους για ζωή, οι βαθιές τους πολιτισμικές ρίζες, οι γλώσσα και τα έθιμα τους , είναι εκείνα τα στοιχεία που τους «σώζουν» από μια νέα, αυτή τη φορά, εσωτερική καταστροφή – που λέγετε λήθη. Ο εσώτερος τόπος μέσα τους, η αγάπη για τη γη που άφησαν πίσω τους, αλλά και η πίστη τους στις πανανθρώπινες αξίες, τους δίνει κουράγιο και δύναμη να ξεπεράσουν το στοιχείο του αφανισμού, στη νέα κοινότητα που φτιάχνουν μεταξύ τους. Είναι ακόμα εδώ…..
Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης, οι:
Αναστασιάδου Έλενα (Λενιώ), Καρατάσου Μαριλένα (Αγγέλα), Κατζιλάκη Ελευθερία (Παγώνα), Χατζηαδάμ Χριστίνα (Φώτο), Σκουρογιάννη – Κοιλάδη Μαρία (Φιλία), Καϊσαρλή Ζωή (Γιασεμώ), Οικονόμου Μανώλης (Αντώνης), Αρμενάκη Στέλλα (Στέλλα), Κουρεπίνης Τάσος (Υπάλ. Επιτροπής)
Σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής,
Κείμενα: Κώστας Αρβανιτάκης,
Σκηνικά: Γιάννης Τσιγκένης
Κουστούμια: Λίλιαν Χατζάκη,
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Τάσος Κουρεπίνης, Μαρία Περδικάκη
Παραγωγή: Σύλλογος Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου
ΕΙΣΟΔΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

Event location