Θεατρικό Διήμερο – “ΤΟ Χρονικο ΤΟΥ 22”

  • Έναρξη: 3 Dec 2016
  • Ώρα: 9:00 ΜΜ
Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «το Χρονικό του ΄22», βασισμένη στο ομώνυμο έργο του αείμνηστου Κώστα Αρβανιτάκη, σε διασκευή- σκηνοθεσία του Αντώνη Διαμαντή, στο Ηράκλειο, το Σάββατο 03/12/2016 και την Κυριακή 04/12/2016 και ώρα 09.00μμ, στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ.
Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει, η χορωδία του συλλόγου Αλατσατιανών συνοδευόμενη από 6μελή ορχήστρα, υπό τη Δ/νση του Μαέστρου Νίκου Αντωνακάκη.
Την παράσταση πλαισιώνει με παραδοσιακούς μικρασιάτικους χορούς της Ερυθραίας, η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Αλατσατιανών με τη καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Κουρεπίνη Τάσου.
Λίγα λόγια για το έργο:
Η ιστορία του έργου αναφέρετε στην «Οδύσσεια» του ξεριζωμού, μέσα από τις αφηγήσεις των προσφύγων αμέσως μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Αναφέρεται στη χρονική στιγμή που οι πρόσφυγες προσπαθούν μέσα σε αντίξοες συνθήκες να εγκατασταθούν στο νέο τους περιβάλλον. Εικόνες και μνήμες τους ακολουθούν, δέσμιοι οι ίδιοι του παρελθόντος, προσπαθούν να αναβιώσουν έστω και για μια στιγμή, αφενός τις «καλές» εποχές που άφησαν πίσω τους, και αφετέρου τα πρόσωπα που χάθηκαν, μέσα στη νέα τους ζοφερή πραγματικότητα. Η θέλησή τους για ζωή, οι βαθιές τους πολιτισμικές ρίζες, οι γλώσσα και τα έθιμα τους, είναι εκείνα τα στοιχεία που τους «σώζουν» από μια νέα, αυτή τη φορά, εσωτερική καταστροφή – που λέγετε λήθη. Ο εσωτερικός τους κόσμος, η κουλτούρα τους, η αγάπη για τη γη που άφησαν πίσω τους, αλλά και η πίστη τους στις πανανθρώπινες αξίες, τους δίνει κουράγιο και δύναμη να ξεπεράσουν το στοιχείο του αφανισμού, στη νέα κοινότητα που φτιάχνουν μεταξύ τους. Είναι ακόμα εδώ…..
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ:-Σύλλογος Αλατσατιανών (τλφ επικ. 6951004144- 2810231933) & Βιβλιοπωλειο Ελευθερουδάκης

Event location